Translate

About the blog

The blog is about the rebuilding of a layout that was all but abandoned in 2013, its survival is thanks to the kindness of others. A few older posts are included to chart its progress.

Wednesday, 12 December 2018

Scenery upgrade - 1

It is excellent advice was to avoid flat baseboards or at least introduce subtle contours. The baseboards had some scenic shapes, which have been retained and it was important to create other contours.

This was December 2013 work had stopped.
 


 Clearing the layout in 2014.


Rebuilding in December 2018.


The track has been singled and the station moved to the far end of the layout.  Layers of 5mm foamboard have been used to create the road and base for the Stationmaster's House which is some 15mm deep. The abrupt changes of contour are blended with lightweight Pollyfilla and smoothed with a wet brush.

It is really messy and time consuming.

No comments:

Post a Comment

Spam and anonymous comments never get published but it does make me laugh!

And whilst your reading this, everything I post is subject to copyright.